3 nap a Shvil Israel-en: Beer Orától Eilatig

A Purimi szabadságot egy kellemes hétvégével összekapcsolva útra kelünk négyen, és óriási hátizsákokkal megpakolva, a Shvil Israel nyomvonalán haladva három kalandos, gyönyörű és erőt próbáló napot töltünk az Eilat környéki sivatag hegyeiben.

2 nap

Másnap átverekedjük magunkat a fekete és szűk, de csodaszép Canyon Schoret-en, aztán meredek kapaszkodón kaptatunk fel a Har Schoret-re. E. komoly tériszonnyal küzd, D. pedig beszédkényszerrel, miután a hegycsúcson térerőre lelvén telefonos élménybeszámolóba kezd a barátjának. A gond csak az, hogy ha nem is a világ teremtésétől kezdve Ádámon és Éván át haladva jut el a tényig, hogy az ő táskája a legnehezebb és még sehol sem zuhant le, így is nagyon bő lére ereszti mondanivalóját, ami G.-ból ismét kihozza a kishajcsárt.

20150306-IMG_1213
Leereszkedünk a Schoret hegyről

Tőlünk fél méter távolságra merészkedő bátor/szemtelen madárkákkal barátkozunk, aztán leereszkedünk a hegy túloldalára. A síkságon gallyacskákat gyűjtünk, hátha nem lesz az éjszakai szállásunkon, aztán eldobáljuk őket, mert megunjuk a cipelésüket, mondván, hogy úgyis lesz. Akaratlanul többször is rétnek és mezőnek hívom a sík kősivatagot. Hiába, nekem virágok a kövek, és fű a homok.

Egy szűk hegyszorosba érünk, ahová már nem hatolnak be a napsugarak. Hamar ránk sötétedik. Két szurdok kereszteződésénél éjszakai szállásnak ideális tisztásra lelünk. Este elosztjuk a vizet az utolsó napra (három liter/fő), egy üveg marad az esti és reggeli kávéra, fogmosásra és éjszakai ivásra. Itt éjszaka is muszáj inni a nagy szárazság miatt.

Végül este nem is mosunk fogat, csak szájvizet használunk.

Az utolsó este vizet osztok, hogy elég legyen másnapra

G. szerint ha elfogy a vizünk, a nedves törlők levét is kiszívhatjuk ivás helyett.

A tűz mellett meghallgatjuk D. élettörténetét, aztán az előrehozott választások kapcsán politizálunkok kicsit. Ezen kívül az utolsó éjszaka csendes, mert az alkohol elfogyott. Olyan erős a holdfény, hogy árnyékban is simán ki lehet törölni a fenekünket.

Éjszaka G. aranyos sivatagi rókát lát kotorászni a szemeteszsákunkban. Aztán egy egér is előbukkan, minek következtében röhögő egér rajzfilmfigurákkal álmodik, mire rémült kiáltással ébred.

Szurdokban sorakozunk

Ez a bejegyzés más nyelven is olvasható: angol

frankpeti Written by:

Be First to Comment

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.