4 napos túra a Negev sivatagban – Shvil Israel 2

A sivatagi télben csináltuk végig a 5 napos második shvil-túrát: Steve, Peti, Viola, és Zsuzsi (első és utolsó részvétele). Nekem erről vannak a legjobb emlékeim: szenzációs tájak, gyönyörű felhők az égen, nincs meleg, nincsenek legyek, hihetetlenül változatos hegyek, szinek, formák, “sáskajárás”, éjszakai deres hideg (az első este nem állítottuk fel a sátrat…) és egyebek.

Fotók megtekintése >>

svil23 026

Mentünk a homokban. Később felhők is úsztak az égen. Nem volt hideg, csak éjszakánként.
Öt teljes nap!

svil24 048

Akkor még fiatalok voltunk, az arcunk sem fonnyadt úgy. Útközben vicceket meséltünk és régi titkokat tártunk fel egymásnak. Volt hogy a térdemet csapkodtam a nevetéstől, aztán gitároztunk, énekeltünk, és mikor éjszaka pisilni mentem, tevetetemet találtam a wádiban. Piros szőnyeget terítettünk a tűz mellé, azon kávéztunk, és felváltva őrködtünk a beduinok miatt, persze végül mindenki elaludt.

svil21 031

Találtunk egy útmenti fogadót, ahová betértünk. Sajtok és borok voltak mindenütt, lekvárok és befőttek. A katonák nem engedték, hogy belenézzünk az óriástérképükbe, de ez nem zavart, pedig nyilvánvaló volt, hogy csak hősködni akarnak, hogy az övék nagyobb mint a miénk.

svil23 035

Egy szégyenlős pásztorlányt is láttam a dombok között, de gyorsan elbújt a bárányok között.

svil24 064

Néha eltévedtünk, de mindig megtaláltuk az utat.

svil21 156

Ezt csinálom mostanában, a múltban kotorászok, ahelyett hogy megint mennék. Oké, nem titkolom tovább, a hétvégén ismét útrakelek!

svil22 066

Dátum: 2004 december 13-16.
Megtett távolság:  km
Helyszínek: …
Résztvevők: Viola, Zsuzsi, Steve, Peti
Egyéb: autókiséretel, sátrakkal

frankpeti Written by:

Be First to Comment

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.