Kik vagyunk

Sziasztok! Frankpeti izraeli blogger vagyok. Egyszer, egy napfényes reggelen arra ébredtem, hogy túrablogot kell csinálnom. Mert körülbelül kétszáz éve túrázok Izraelben. Főleg a sivatagban. A sivatag a kedvencem. Mert a sivatag az nem csak homok.

Néha kirándulgatok is, de az nem túra.

Kiránduló Túrázó
ismerkedik a természettel  – megismeri a természetet
esetlegesen készül fel  – tudatosan, tervezetten készül
nem akar izzadni  – direkt edzi a testét
a természetbe vendégségbe megy  – a természet a valódi otthona
nem igazán válogatja a társait  – alaposan megválogatja a túratársakat, mert akarva-akaratlanul ők az első pillanattól kezdve családtagokká válnak

tura.frankpeti.net

A honlapon olyan izraeli túrákról és kirándulásokról írok, amelyeket családdal, baráti csoporttal, vagy egyedül tettem meg (ha jófej vagy, te is lehetsz a barátom). Találhatsz itt néhány általam hasznosnak vélt információt sivatagról, hegyekről, túrázásról, barlangászásról, Izraelről. Nem vagyok hivatásos sivatagszakértő, hegymászó, barlangász, vagy hegyimentő, csupán amatőr természetjáró (és túrafotós), ezért kizárólag saját tapasztalatokat, véleményeket osztok meg, ennek megfelelően viszonyulj az itt található anyaghoz (magyarul, ha szakadékba zuhansz, felelősséget nem vállalok!).

Miért túrázok?

Csak. Mert jó. Kicsit bővebben: nagyon jó. Tiszta levegő, lenyűgöző tájak, kihívás, fizikai erőnlét, és ezen kívül a túrázás kiváló módja megismerni az országot, amiről a Tóra beszél. Néha, bizonyos szakaszokon, ha jól odafigyelek, még Mózes lábszagát is megérezhetem. A túrázás nagyszerű lehetőség új embereket megismerni, együtt beszélgetni/vitatkozni az esti tábortűz körül. Arakkal (közel keleti rövidital). A skorpiókkal ne legyen gondotok, én vagyok a kígyó- és skorpiófelelős.

Ki túrázik velem?

Akinek van felszerelése, aki betartja a túraszabályokat, és aki jófej.