Kié e föld?

“A projekt alapötlete -az ország mély tiszteletéből és szeretetéből fakadóan- Izraelnek legősibb, legtisztább természeti szépségének bemutatása. Ez a föld senkinek sem a kizárólagos tulajdona.”

Van egy új -jelenleg Spanyolországban élő- fotós barátom, aki hozzám hasonlóan úgy gondolja, hogy a természet megfigyelése segít megérteni saját emberi természetünket is, és hogy a természetben nincsenek határok, elválasztások, minden egy nagy egésznek a része, ezért érezzük úgy, hogy minden olyan békésen áramlik, szép, és harmonikus. A képei kisérőszövege az egységre és a békére helyezi a hangsúlyt, arra, hogy e földön élő emberek fajtól és vallástól függetlenül egy egésznek a részei.

“A fényképezés egy erősen meditatív folyamatnak a része. Minden helyen eltöltök néhány napot, és átadom magam a látványnak, míg lassanként a táj felfedi a lényegét és különleges szépségét. A fotók úgy vannak bemutatva, ahogy fényképeztem őket (mindenféle digitális manipuláció nélkül), egyes képeknél az elmosódott hatást a hosszú expozíciós idő, vagy a kamera remegtetése okozza.”

Idan Hojman szeretne könyvet kiadni a szűz szentföldről készült képeiből.

Related Post

Ez a bejegyzés más nyelven is olvasható: angol, héber

frankpeti Written by:

Be First to Comment

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.